Thursday 18 November 2010

Eco Bulevard / Ecosystema Urbano

Μαρτσέλα βρήκα αυτό το project των Ecosystema Urbano:  Ecobulevar de Vallecas, Madrid
Θα μπορούσε στην καρδιά του δάσους να αναπτύσσονται μονάδες μαζικής παραγωγής δενδρυλλίων, τα οποία όταν θα αναπτύσσονται σε ένα ύψος και θα μπορούν να επιβιώσουν θα μεταφυτεύονται αλλού εκτός του χώρου αυτού. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να διαμορφώνουν ειδικές συνθήκες μικροκλίματος έτσι ώστε να ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξη. Άρα μιλάμε για μια διαδικασία που συμβαίνει στην καρδιά που ειναι μαζικής και εντατικής παραγωγής, που της δίνει ένα ‘εργοστασιακό’  χαρακτήρα.
Επίσης μπορείς να βρεις για αυτές τις μονάδες και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα –αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν το διάβασα αναλυτικά- οι Ecosystema Urbano με αυτή την κατασκευή επιδιώκουν να αναπαράγουν την διαδικασία παραγωγής οξυγόνου του δέντρου. Θα μπορούσαν αυτές οι μονάδες να λειτουργούν και ως ‘μηχανές’ εξαγνισμού του αέρα? Παράλληλα με τον ρόλο τους ως δενδρύλλια? Η πχ ως δημόσιοι χώροι, χώροι εκδηλώσεων? Κλπ...  Έτσι σκοπός είναι να φτιάξεις αστικά prototypes τα οποία ενσωματώνουν την διαδικασία ανάπτυξης και μεταφύτευσης δενδρυλλίων.σε αστικές διαδικασίες.
Επίσης μπορείς να δείξεις την διαδικασία σου με ένα σχεδιάγραμμα όπως είπα στην Δέσπω παρακάτω έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της, δείχνοντας παράλληλα ποιες αστικές διαδικασίες ενσωματώνει, πχ κατοικία, μεταφορές, δημόσιος χώρος κλπ.

ECO_IDEOGRAMA
ECO_1266
ECO_1109
ecosistema-urbano-eco-boulevard-vallecas-madrid
Δες στην παρακάτω εικόνα πώς οι μονάδες αυτές μπορούν να διαμορφώνουν έναν ευχάριστο δημόσιο χώρο στο επίπεδο του εδάφους ενσωματώνοντας διαδικασίες  φυσικού αερισμού και δροσισμού του χώρου
ecobulevar_valleca_ecosis_urb

No comments:

Post a Comment