Δέσπω –πάλι:
Σχετικά με τα biomass power plants: τις μεγάλες εγκαταστάσεις δηλαδή: δεν χρειάζεται να λαμβάνεις όλα κυριολεκτικά και να κολλάς, μπορείς να κάνεις και κάποιες υποθέσεις. Για παράδειγμα, εφ’ όσον αναφερόμαστε σε μια προοπτική δεκαετίας μπορείς να υποθέσεις –κάνοντας πιθανώς μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο- ότι αναπτύσσονται νέες τεχνολογίές επεξεργασίας, οι οποίες μπορεί να είναι μικρότερης κλίμακας, λιγότερο οχληρές και βρώμικες και περισσότερο ‘αστικές’. Και να προχωρήσεις προτείνοντας πιθανές μορφές τους ώς νέα αστικά πρότυπα. Έτσι μπορείς να τα βάλεις στον σχεδιασμό σου/
Υπάρχει επίσης ένα σύνθημα που λέει: ‘η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα’. Καθώς και ένα άλλο που λέει (παραφράζοντας το: ‘στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα’): ‘στον σχεδιασμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα’. Βρήκα για παράδειγμα μια εταιρία που λέγεται hummingbird energy. Γιατί δεν τους στέλνεις ένα email να τους ρωτήσεις σχετικά? Υπάρχουν τεχνολογίες επεξεργασίας οι οποίες μπορούν να γίνουν πιο αστικές, να ενσωματωθούν στην πόλη και να δημιουργήσουν νέα αστικά πρότυπα? Εξηγώντας λίγο ότι είσαι φοιτήτρια, ποιο είναι το θέμα σου και τι αναζητάς:
Ποιος ξέρει μπορεί να σου απαντήσουν και να γίνει αυτό στοιχείο της έρευνας σου. Άν πάλι θές μπορείς να δείς και την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις θετικά τον όγκο αυτών των εγκαταστάσεων και να τα κάνεις υπαρτοπικά τοπόσημα. Για παράδειγμα δες μια νέα εγκατάσταση για επεξεργασία βιομάζας που έχει σχεδιαστεί για το Teesside στην Μ.Βρετανία:
‘η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα’...θα το ασπαστώ:)
ReplyDeleteΕυχαριστώ πάρα πολύ, τόσο για το υλικό όσο και για την ψυχολογική υποστήριξη..