Monday, 10 October 2011

Πόλοι Έλξης (πόλη-αεροδρόμιο)

18
2
15
6
12
16
19
20

1 comment:

  1. Christos10.10.11

    Έχετε κατασκευάσει ένα ενδιαφέρον πλαίσιο κοινής αναφοράς. Πρέπει να μπείτε στα δίκτυα σας και τις λειτουργίες τους και να αρχίσετε να διακρίνετε συγκεκριμένες κατηγορίες χώρων και διαδικασίες.
    Πχ. Τι ακριβώς μπορεί να είναι τα δίκτυα, οι συνδέσεις των πόλων που περιγράφετε? Προς το παρόν είναι μόνο χρώματα. Αυτά μπορούν να μεταφραστούν σε δίκτυα προσβάσεων, πεδία, κυκλώματα μέσων μεταφοράς κλπ.
    Τι είναι οι πόλοι έλξης ως κατηγορίες χώρων? Πχ άλλο πράμα ως χώροι είναι οι πόλοι ως υποδοχείς προσωρινής χρήσης και μεταφερόμενης χρήσης από αλλού (Πώς σχεδιάζετε έναν χώρο που αναμένει λειτουργία? Χωρίς να έχει δική του?). Άλλο πράμα είναι οι πόλοι (πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση) που συνδυάζουν 2 η και περισσότερους πόλους από άλλα δίκτυα, άρα είναι πόλοι πολύ-προγραμματικοί (πώς συνδυάζετε προγράμματα που ανήκουν σε διαφορετικό δίκτυο ο καθένας?). Άλλο πράμα είναι οι πόλοι είσοδοι σε δίκτυα , άλλο πράμα οι πόλοι που μπορούν να αγκυρώνουν σε δίκτυα η υποδομές και πάει λέγοντας....

    Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως μακέτα, σχέδια κλπ μπορείτε να διακρίνετε την διαφορετικότητα των δικτύων. Πχ ένα δίκτυο μπορεί να έχει περισσότερη επαφή με το έδαφος, την τοπογραφία και να εξαρτάται από αυτήν. Άλλο δίκτυο μπορεί να δομείται ως ένα σύνολο σημείων που διακρίνονται λόγω ενός κοινού χαρακτηριστικού τους προγραμματικού η χωρικού (πχ μονάδες check-ins κλπ). Άλλο δίκτυο μπορεί να αφορά ένα συμβολικό επίπεδο, η επίπεδο που αφορά περισσότερο τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον χώρο κλπ...

    Καθώς προχωρά ο καθένας μόνος του θα δείτε πώς κάτι που θεωρείτε ότι αντιλαμβανόσασταν από κοινού ο καθένας το ερμηνεύει, μέσω τους σχεδιασμού του με διαφορετικό τρόπο.
    Δείτε και το Urban Flotsam (γκρι βιβλίο) για παραδείγματα

    ReplyDelete